Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. afla mai multe
 
Home
Cursuri
Carti
Ghid de Bucovina
Parteneri
Linkuri utile
Directioneaza 2%
Contact
optiuni:

 

  Nu te costa nimic - Directioneaza 2%

Ce este sistemul 2%?
De ce sa donez 2% din impozitul datorat?
Cum procedez?
Vreau mai multe informatii

Ce este sistemul 2%?
Sistemul "2%" conform Codului Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. Acest sistem este o noutate pentru Romania insa in Ungaria, Lituania, Slovacia si Polonia functioneaza cu succes.

De ce sa donez 2% din impozitul datorat?
Nu va costa nimic. Suntem o organizatie tanara care incearca sa rezolve problemele mai vechi ale turismului din Bucovina si incercam sa schimbam mentalitatea locuitorilor de aici. Ca organizatie avem ca scop identificarea si valorificarea traditiilor, a obiceiurilor populare, a turismului din Bucovina cat si din Romania, si protejarea mediului inconjurator.

Dintre obiectivele noastre:
- Organizarea, realizarea si cunoasterea unor itinerarii si introducerea lor in trasee turistice
- Programe de ecologizare a unor zone afectate (Valea Moldovei)
- Activităţi de marcare remarcare si intretinere a unor trasee montane
- Sprijinirea studentilor în formarea profesională
- Editarea de  buletine informative si reviste
- Infiintarea unei banci de date

Directioneaza 2% catre Asociatia Geo-Turism Bucovina, organizatie nonprofit inregistrata legal conform Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Arata ca iti pasa de soarta turismului din Bucovina.

Cum procedez?
Tot ceea cee ai de facut este sa descarci declaratia de venit global si sa completezi numai sectiunile A (datele tale de identificare) si H (datele de identificare ale Asociatiei noastre).
Cand completezi declaratia de venit global, trebuie sa bifezi casuta corespunzatoare capitolului H, sectiunea 2 si sa completezi urmatoarele date:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Geo-Turism Bucovina
Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit: 170938879
Cont bancar (IBAN): RO94CBIT 4240 1304 2C00 10xx - Banca Transilvania sucursala Suceava

Nu trebuie sa calculezi cat reprezinta 2% din impozitul pe venit pentru a completa casuta privind suma. Poti sa lasi aceasta casuta necompletata, iar administratia fiscala o va completa in locul tau.

Pune declaratia intr-un plic si trimite-o prin posta Administratiei Financiare de care apartii.

Vreau totusi mai multe informatii
Daca vrei sa afli mai multe informatii poti accesa site-ul www.unulasuta.ro realizat de Asociatia pentru Relatii Comunitare, sau suna la numarul de telefon 0800 800 212 (apel gratuit).

CURSURI GHID DE BUCOVINA CARTI - TURISM
Asociatia Geo-Turism Bucovina in colaborare cu THR Consulting Group - rganizeaza cursuri de perfectionare si formare profesionala in turism...
mai multe

Un ghid virtual pe cat se poate de complet,ce cuprinde zonele de interes turistic din Bucovina si informatiile utile turistilor, de la pensiuni...
mai multe
AGTB isi propune sa vina in sprijinul elevilor, studentilor, profesorilor, cercetatorilor si oricaror altor persoane interesate cu materiale ..
mai multe
Asociatia Geo-Turism Bucovina
© 2005 - All rights reserved